Uniform

Als scouts dragen we steeds een uniform. Bij kapoenen vragen we om steeds een scoutsdas te dragen tijdens scoutsactiviteiten. Vanaf de welpen komt daar een scoutshemd bij.

Voor en na de vergaderingen kunnen jullie steeds terecht bij de verantwoordelijken van de Kristoffelshop (Jo De Rudder & Anton Dierick) om dassen, truien, T-shirts en kentekens aan te schaffen.

Dassen

Elke scoutsgroep heeft zijn eigen das met scoutsgroepgebonden kleuren. Bij Sint-Kristoffel dragen we trots de kleuren geel en bruin.

T-shirts

Het is altijd een teken van verbondenheid als je ook een geel Kristoffelshirt draagt. Deze wordt aangeraden bij de kapoenen en welpen, vanaf de jongverkenners is deze een standaardonderdeel van het uniform.


Ledentruien

Er is ook de mogelijkheid (niet verplicht) om een ledentrui aan te kopen! (Gele kaptrui met bruin logo van Sint-Kristoffel).  

Leidingstruien

Deze truien zijn enkel voor de leiding (Bruin met gele opdruk). De meest recente exemplaren zijn zelfs gepersonaliseerd met naam of bijnaam.

Hemden

Vanaf de welpen verwachten we dat de leden een scoutshemd dragen. (Te verkrijgen via De Hopper)

Kentekens

Elk jaar is er een nieuw thema waar ook een kenteken bijhoort. Deze voorzien wij en krijgen jullie tijdens de huisbezoeken en de vriendjesdag. Mocht je nog een kenteken missen van een vorig jaar, mag je dat steeds vragen aan de verantwoordelijken van de Kristoffelshop. Als wij er geen meer hebben liggen, kan je ze steeds bestellen via de Hopper.