Inschrijving

Naar aanleiding van de grote instroom van nieuwe leden in september 2016 hebben wij in oktober 2016 beslist om een ledenstop in te voeren voor onze scouts. Dit deden we om te kunnen garanderen dat onze vergaderingen, weekends en kampen van een goede kwaliteit zouden blijven. We willen onze scouts niet uit zijn voegen laten barsten. Het huidige ledenaantal vormt soms een enorme uitdaging voor ons 21-koppig leidingsteam. Een kleine blik naar onze eerder kleine verkennertak leert ons dat ook het leidingsaantal de komende jaren zeker niet serieus zal groeien. Om naar de toekomst toe de kwaliteit van onze scoutswerking te kunnen blijven garanderen (aantal leiders per lid), hanteren wij sinds twee jaar een specifiek inschrijvingsbeleid voor onze scouts. We leggen dat in onderstaande tekst zo duidelijk mogelijk uit. Deze regels gelden enkel voor het scoutsjaar 2019-2020. De aanpak wordt namelijk jaarlijks geëvalueerd en bijgestuurd.

Lees hier alles over onze inschrijvingen voor 2019 -2020

Leden moeten geboren zijn in 2013 of eerder om ingeschreven te kunnen worden. Deze leeftijdsgrens is conform de spelregels van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de ingeschreven leden:

Het lidgeld bedraagt dit jaar €40.

Hiervan gaat €32 gaat naar Scouts en Gidsen Vlaanderen (verzekering, ...) en zijn €8 groepskosten (afbetalen lokalen, verwarming, water, herstellingen, spelmateriaal).


Het rekeningnummer is BE95 0682 0930 0058, gelieve de tak en de naam van je zoon bij de vermelding te schrijven!
Via heel wat mutualiteiten krijgt u nog een deel van dit bedrag terug. Onderhoor hier zeker eens voor bij uw mutualiteit.