Groepsnieuws Oktober

Beste ouders, leden & leiding
 

Terugblik September

Zo, het nieuwe scoutsjaar is weer gestart, en hoe! Hier enkele cijfers:

We zijn deze 80 jaar Kristoffel gestart met de overgang waarbij 25 leden zijn overgegaan naar de volgende tak!

Op vriendjesdag hebben we 23 nieuwe kristoffels mogen ontvangen waardoor onze familie nu bestaat uit een totaal van 160 kristoffels.

Zoals jullie wel geweten zullen hebben was het dit jaar ook de 20e verjaardag van ons festival KROCK! Met een 100-tal topmedewerkers, 15 muzikale acts, 35 leeggetapte vaten, 500 verkochte burgers en 1800 aanwezigen mogen we absoluut spreken van een topeditie!

Uiteraard hadden we dit niet kunnen bereiken zonder jullie hulp! Daarom willen we jullie allen ontzettend hard bedanken en graag uitnodigen op onze nieuwjaarsreceptie die plaatsvindt op 9 januari in onze lokalen.

Planningsweekend Leiding:  2 – 4 oktober

Zondag 4 oktober is het helaas geen vergadering omdat de hele leidingsploeg een heel weekend samenzit om het verdere scoutsjaar tot in de puntjes voor te bereiden.

Zo kunnen we er een weer een supergraaf jaar van maken! 

Tot volgende week !

Dag van de jeugdbeweging: 23 oktober ( Grote markt )

Nog een dag om met rood aan te stippen is vrijdag 23 oktober: Dag van de jeugdbeweging! Trek je hemd aan, knoop je geel-bruine das rond je nek en laat zien dat je Sint-Kristoffel in het hart draagt. ’s Morgens kan elke trotse scout zich op de grote markt aanmelden om een gratis boterkoek te verorberen. Meer info vind je op de affiche en via deze link:

https://www.facebook.com/events/328458937324593

Eerste weekend

In het weekend van 30 - 31 oktober – 1 november vinden de eerste takweekends plaats. De kapoenen blijven één nachtje slapen in een lokaal ( zaterdag op zondag ), de eerstejaars kapoenen kunnen zo van hun eerste scoutsavontuur proeven. De welpen, jongverkenners en verkenners overnachten 2 maal in een lokaal. In de loop van de maand zal jullie takleiding meer info verstrekken via een brief. Maar één ding is zeker, dit weekend hou je best vrij ;-)

Inschrijving

Van heel wat leden hebben we hun lidgeld reeds ontvangen. Deze zijn via Scouts & Gidsen Vlaanderen reeds officieel erkend als lid. Uiteraard zijn sommigen onder jullie nog niet helemaal zeker of ze zich gaan aansluiten bij onze scouts. Wij hopen alvast van wel!!! Iedereen krijgt ruimschoots de tijd om het reilen en zeilen binnen Kristoffel te leren kennen, toch vragen wij om ten laatste voor dinsdag 13 oktober om het lidmaatschap te bevestigen. Zo kunnen wij tijdig alle administratie in orde brengen. Voor de andere ouders: ga eens na of u reeds betaalde: bedankt!! Ter herinnering: BE95 0682 0930 0058 is de rekeningnummer waarop je het lidgeld kan storten.

Andere data

Bij deze kunnen wij u al enkele belangrijke data meegeven voor komend scoutsjaar, dus duid deze zeker aan in uw agenda!

21 november -> Kaas- & Wijn ( Dia)avond

19-20 december -> Truffelweekend

9 januari -> Nieuwjaarsreceptie

19 februari -> Verkennerfuif ( Down Under )

26 - 28 feb  -> Duoweekends

1 – 3 april -> Overlife JV + VK / 2e weekend Kapoenen

31 maart - 3 april -> Paaskamp Welpen

17 april –> Kapoenendag

22 – 23 april -> 80 jaar kristoffel-weekend

14 mei -> Districsdag

1- 11 augustus -> Groepskamp

Een stevige linker en een fijne maand gewenst!!

De Grl

grl@sint-kristoffel.be