Groepsnieuws December

Beste leden, ouders, Kristoffels

Het jaar loopt ten einde, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer te gebeuren staat, integendeel. Er staan ons leuke en minder leuke zaken te wachten.

Minder leuk, want voor vele leiders en leden staan de examens voor de deur, wat wil zeggen dat er heel wat andere activiteiten even on hold worden gezet. Gelukkig is er nog de scouts, zodat we ons toch nog zeker één keer per week eens goed kunnen uitleven!

Leuk, want december betekent ook Sinterklaas, de Kerstman én het Truffelweekend! Niets zo leuk dan een lach op de gezichten van je dierbaren te doen verschijnen door hen een zakje overheerlijke truffels te verkopen.

Hoe dan ook zal de scouts komende maand voor u een plaats van ontspanning, vriendschap en warmte zijn. Een veilige plaats, waar de zorgen even vergeten kunnen worden en iedereen gewoon lief voor elkaar is. Want dat is nog altijd het allerbelangrijkste, samen een hechte gemeenschap vormen waarin iedereen vrij is zichzelf te zijn.


Examenvergaderingen

Opgepast! Tijdens de examenperiode verlopen de vergaderingen niet op zondagmiddag, maar op een zaterdagavond (soms ook vrijdagavond). De boodschap is dus goed in deze bazuin te kijken waar en wanneer je vergadering hebt!

Start avondvergaderingen:

  • -  kapoenen: 26 december

  • -  welpen: 26 december

  • -  jv’s: 28 november

  • -  vk’s: 28 november


Truffelweekend 19 -20 december

Sint-Kristoffel zou Sint-Kristoffel niet zijn zonder zijn jaarlijks weerkerende truffelverkoop. De data liggen perfect voor de feestdagen zodat alle mensen kunnen genieten van onze overheerlijke SCHILFERtruffels.

De welpen en kapoenen verkopen enkel zaterdag overdag. De jongverkenners en verkenners gaan ’s avonds nog een grave activiteit doen en dan blijven enkel de verkenners in het lokaal slapen, de jongverkenners mogen dan naar huis. De verkenners verkopen indien nodig zondagochtend nog de laatste zakjes! In elk geval rekenen we op jullie massale aanwezigheid!

Hier nog eens opgesomd wie wanneer moet komen: - Kapoenen: 13u30 - 18u00
- Welpen: 10u - 18u00
- Jv's: 10u - na avondactiviteit

- Vk's: 10u - zondag

Voor de welpen, jv’s en vk’s wordt er over de middag heerlijk gekookt, zij moeten dus zelf geen eten meenemen.

Traditioneel werken we steeds met de Bommabrief. Dit is een brief waar jullie op voorhand bestellingen kunnen opnemen. Als jullie je brief ten laatste de vergadering voor het truffelweekend meebrengen zorgen wij ervoor dat de bestellingen klaar staan bij de aanvang van het truffelweekend. Deze kunnen jullie vinden op de site www.sint-kristoffel.be

Diegene die per tak de meeste truffelzakjes op voorhand verkoopt met de Bommabrief, krijgt als prijs een cinematicket! Doe dus zeker goed je best!


Nieuwjaarsreceptie en algemene vergadering VZW

Op zaterdag 9 januari om 20u willen we jullie allemaal graag uitnodigen op onze nieuwjaarsreceptie. Onze vzw zal er weer voor zorgen dat het een gezellige boel zal worden met lekkere hapjes en een glaasje!

Via deze weg willen we iedereen bedanken die iets met Sint-Kristoffel te maken heeft. Zonder al deze mensen zou onze scouts niet bestaan en daarom willen we samen het jaar feestelijk inzetten. Hieronder vinden jullie de officiële uitnodiging terug.

Diezelfde avond om 19u zal ook de algemene vergadering van onze VZW doorgaan. Hierop zullen de leden van de VZW een korte stand van zaken geven. Ze zullen uitleg geven over wat de scouts bezig houdt, naast het geven van vergaderingen.
Wie hier graag bij wil zijn, kan zich inschrijven via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/1xgH76vz6xRM6xhdsEcT3wKjIo4fOUgZ4Emwv3ku...


 
 

Kristoffel TROEF!

Nog een evenement georganiseerd door onze VZW, een heuse kaartavond! Ze zijn aan hun derde editie toe en het belooft weer zeer plezant te worden! Meer informatie volgt snel, maar hier is alvast de datum die je moet vrijhouden: 19 maart 2016.


Belangrijke data

19-20 december -> Truffelweekend
9 januari -> Nieuwjaarsreceptie
19 februari -> Verkennerfuif (Down Under)
26 - 28 feb -> Duoweekends
1 – 3 april -> Overlife JV + VK / 2e weekend Kapoenen 19 maart -> Kristoffel TROEF!
31 maart - 3 april -> Paaskamp Welpen
17 april –> Kapoenendag
22 – 23 april -> 80 jaar kristoffel-weekend
14 mei -> Districsdag
1- 11 augustus -> Groepskamp

Veel plezier op de vergaderingen en tot snel! Scoutieve groetjes,
De grl
Andy, Nand, Cisse