Groepnieuws Mei

Er rest ons na dit feestweekend ter ere van ons 80-jarig bestaan enkel nog maar iedereen te bedanken voor zijn aanwezigheid.

Wij hebben er als groepsleiding enorm van genoten. We zagen heel veel blije gezichten van jong en oud, en dat is uiteindelijk waar we het voor doen.

We hopen dan ook dat we zelf, bijvoorbeeld bij 100 jaar Sint-Kristoffel, gezellig met jullie en onze opvolgers rond hetzelfde kampvuur te zitten.

De foto’s die gemaakt zijn afgelopen weekend zullen binnenkort verschijnen via onze facebookgroep en de website.

U kan de speech van de groepsleiding hieronder nog eens herlezen, mocht u deze niet gehoord hebben op 80 jaar.

Goedemiddag iedereen,

Eerst en vooral wensen wij, als groepsleiding, jullie allen hartelijk te bedanken voor het komen naar ons jubileumfeest. We heffen vandaag het glas op de 80e verjaardag van onze scouts. In 1936 werd deze scouts opgericht door Betty De Decker en we zijn haar daar heel dankbaar om J

In dat jaar waren het woelige tijden in België en Europa. Tijden van economische crisis en oorlogsangst zorgden ervoor dat initiatieven zoals de scouts een bepaalde noodzakelijke ontspanning boden aan kinderen en jongeren. Ook nu, zonder angstig te zijn voor de toekomst vinden wij de scouts, en jeugdbewegingen in het algemeen, een ideale manier om verbondenheid, vriendschap, een positieve wereld te creëren. Om samenhorigheid onder kinderen, jongeren aan te wakkeren. Ongeacht huidskleur, afkomst, rijkdom en ga zo maar door.

Andy, Cisse en Nand geven na de zomervakantie de fakkel door aan de volgende groepsleiding om deze scouts verder vorm te geven. Er komen een aantal uitdagingen op ons af: de uitbreiding van de Clementenwijk zal zorgen voor een serieuze stijging van ons ledenaantal, ook zullen we moeten nadenken over hoe we in de toekomst met bepaalde maatschappelijke thema’s zullen omgaan binnen de scouts en het district. Dit zijn geen gemakkelijke vraagstukken… maar als wij vandaag naar onze leidingsploeg kijken zijn we er meer dan gerust in dat zij deze uitdagingen aankunnen.

Wij willen dan ook alle ouders, leden, leiding, oud-leiding, buurtbewoners en ga zo maar door bedanken om onze scouts vooral onze scouts te laten zijn.

Veel plezier nog en bedankt!


!!! Groepskamp en infoavonden !!!

Om de 3 jaar organiseert onze scouts een ‘groepskamp’. Dit wil zeggen dat alle leden op hetzelfde terrein op kamp gaan. Elke tak heeft natuurlijk nog zijn eigen kamp maar we delen dezelfde ‘wei’ en spelen af en toe een groot spel samen.

Voor sommige ouders zal dit een reeds heel gekend concept zijn. Voor anderen dan weer niet. Daarom houden we zoals elk jaar infoavonden voor de kampen. Hierop worden de ouders en hun leden uitgenodigd om te komen luisteren naar wat de leiding voor uw zoon in petto heeft.

De groepsleiding zal altijd aanwezig zijn en alle vragen kunnen gesteld worden. Deze data kan u alvast in de agenda noteren:

  • Zondag 15/05 om 17u30: Kapoenen (Kapoenenlokaal)
  • Zondag 15/05 om 17u30: Welpen (Welpenlokaal)
  • Zaterdag 21/05 om 20u: Verkenners (Welpenlokaal)
  • Zaterdag 28/05 om 18u30: Jongverkenners (Welpenlokaal)

Wij kijken alvast uit naar uw komst!

Zo, dit was het dan voor de voorlaatste bazuin van deze groepsleidingsploeg. Tot binnenkort.

Cisse, Andy en Nand