Nieuwjaarsbrief 2021

Beste Kristoffelfamilie,

2020. Wat een jaar was het. Heel apart. Normaal gezien hadden we deze speech binnenkort ergens gehouden, met een lekker glaasje cava/cola/fruitsap op de nieuwjaarsreceptie van onze scouts. Jammer genoeg hebben we echter ook deze gezellige avond dit jaar moeten schrappen. In de afgelopen 85 jaar had onze scouts nog maar één keer de deuren moeten sluiten, maar dit jaar kwamen er maar liefst nog eens twee sluitingen bij!

En toch… Toch vonden we 2020 ook ergens een mooi jaar. Niet alleen omdat we allemaal onze fiets en wandelschoenen terugvonden en heel het Waasland verkenden, wel omdat we hebben mogen zien hoe hecht en warm de Kristoffel-familie wel niet is in tijden als deze. Talloze warme, lieve berichten, enorm veel enthousiasme tijdens de online vergaderingen, gigantisch veel vertrouwen deze zomer op kamp,... En niet alleen dat!

Op ons oudercafé konden we de zomer in stijl afsluiten, de Kaas&Wijn ‘Take Away’- edition was een ongelooflijk succes en ook de Ikmisje-pakketten vlogen de deur uit. Graag willen we langs deze weg ook nog eens iedereen bedanken die al deze fijne momenten mogelijk hebben gemaakt. Kristoffel zou Kristoffel niet zijn zonder al die fantastische leiders, leden, ouders, sympathisanten en al wie onze scouts een warm hart toedraagt. Dankzij jullie blijft onze scouts - zelfs in tijden van lockdowns, kleurcodes en knuffelcontacten - gezond en klaar om er binnenkort weer helemaal in te vliegen!

Voor 2021 wensen we jullie alles wat jullie dit jaar hebben moeten missen. Dat we maar snel weer elkaar mogen zien, handen geven, knuffelen en kussen. We hopen jullie binnenkort weer wekelijks massaal te mogen verwelkomen op de scouts om te ravotten en te spelen met al jullie vrienden. We hopen op weekend te kunnen gaan, uitstapjes te kunnen maken naar pretparken, op buitenlandskamp te vertrekken… Laat 2021 het jaar zijn dat alles weer goedkomt en dat we de zomer kunnen doorgaan zoals het hoort: Bakkend in de warme Ardennen-zon in augustus en als afsluiter een prachtige Krock in september.

We hopen jullie binnenkort allemaal terug te kunnen zien, maar we begrijpen het heel goed als iemand dat net iets minder zou zien zitten. Het zijn moeilijke tijden, de perfecte oplossing zullen helaas ook wij niet kunnen bieden. Weet dat wij er - met de volledige leidingsploeg - echt alles aan willen doen om jullie - binnen de geldende regels - een zo fijn mogelijke scoutswerking te bieden en dat ook snel weer zullen doen!

Zal dit volledig virusvrij kunnen? We hopen het uit de grond van ons hart! We volgen de strikst opgelegde regels en proberen hierbinnen weer fijne namiddagen uit de grond te stampen waarop zo veel mogelijk Kristoffels aanwezig zullen zijn. En zie je het even niet zitten? Vind je het nog een beetje te riskant? Geen probleem, dat begrijpen we. We gaan je even graag weer zien komen wanneer je zelf ervoor kiest om toch nog eventjes wat langer te wachten. Eens Kristoffel, altijd Kristoffel!

De bestrijding en het herstel van Corona vergt verbinding, groepsgevoel en samenwerking. In grote en kleine dingen. In deze moeilijke tijden zijn we bijzonder dankbaar voor de vele - grote en kleine - handen die onze groep telt, helpt, optilt en een hand boven het hoofd houdt. Een bijzonder dankwoord hierbij voor de groepsleiding en leidingsploeg, wiens veerkracht en creativiteit 'in Corona times' tot voorbeeld strekt! Dank ook aan de leden van de VZW en de vele vrijwilligers om zich mee te ontfermen over onze groep.

We wensen julllie allemaal een ongelooflijk fijn en gelukkig nieuw jaar, vol warmte, gezelligheid en sfeer met al je vrienden en familie.

Houd jullie gezond, we zijn er bijna! Tot zeer binnenkort!

#sintkristoffelaltijdparaat

Een stevige linker van jullie kapoenen,

Elias, Stef, John en Jan

Groepsleiding en voorzitter VZW

1 januari 2021, Sint-Niklaas