Kapoenen

Scouts Sint-Kristoffel nodigt je uit om eens te komen proberen bij ons in de scouts!

Wilt jouw zoontje (geboortejaar 2016 of 2017) zich iedere zondagmiddag van 14u30 tot 17u30 tijdens het schooljaar ook samen met ons uitleven? Stuur een mailtje naar groepsleiding@sint-kristoffel.be en kom zonder verdere verplichtingen een paar keer bij ons proberen.

Veel groetjes,

De leiding van scouts Sint-Kristoffel

(Ook eerdere geboortejaren zijn welkom, maar zullen rechtstreeks bij de oudere groep (welpen) starten)

--------------------------------------------------

Wat houdt de kapoenentak in?

De kapoentjes zijn onze jongste vrienden van de scouts. Samen met hun leiding komen ze elke week samen voor een namiddag dolle pret aan het scoutslokaal of op verplaatsing. Ze houden zich bezig met stoere pleinspelletjes, eenvoudige bosspelen, zoektochten aangepast aan hun leeftijd en spannende sportwedstrijdjes. Met de nodige portie plezier ligt de nadruk op amusement en plezier. Al vanaf het begin van het scoutsjaar wordt een vriendschap gecreëerd die in vele gevallen nog jaren zal duren. De kapoenenleiding schept met behulp van fantasie en verbeelding een wereld van plezier en vertrouwen. Terwijl de kapoenen hun eerste stappen zetten in het scoutscircus ontdekken ze spelenderwijs stilaan samen de echte wereld.

De kapoenen hebben elke zondag vergadering, tenzij anders vermeld in de bazuin. Het eerste weekend van de herfstvakantie gaan de kapoenen op een weekendje met 1 overnachting. Tijdens de paasvakantie gaan ze op een weekend waarbij ze 2 keer blijven slapen. Beide weekends zitten boordevol leuke spelletjes en zijn ingekleed in een passend thema. In de zomer gaan de kapoenen op een kamp van 5 nachten, eveneens leeftijdsgericht gethematiseerd.

--------------------------------------------------------

Wie is jouw toekomstige leiding?

Flyer