Inschrijving

Naar aanleiding van de grote instroom van nieuwe leden in september 2016 hebben wij in oktober 2016 beslist om een ledenstop in te voeren voor onze scouts. Dit deden we om te kunnen garanderen dat onze vergaderingen, weekends en kampen van een goede kwaliteit zouden blijven. We willen onze scouts niet uit zijn voegen laten barsten. Het huidige ledenaantal vormt soms een enorme uitdaging voor ons leidingsteam. Om naar de toekomst toe de kwaliteit van onze scoutswerking te kunnen blijven garanderen (aantal leiders per lid), hanteren wij een specifiek inschrijvingsbeleid voor onze scouts. We leggen dat in onderstaande tekst zo duidelijk mogelijk uit. Deze regels gelden enkel voor het scoutsjaar 2022-2023. De aanpak wordt namelijk jaarlijks geëvalueerd en bijgestuurd.

Wij zijn actief op zoek naar leden van de geboortejaren 2016, 2015 en 2014. Er zijn nog voldoende plaatsen voor deze leeftijden beschikbaar!

Lees hier alles over onze (her)inschrijvingen voor scoutsjaar 2022-2023.

Leden moeten geboren zijn in 2016 of eerder om ingeschreven te kunnen worden. Deze leeftijdsgrens is conform de spelregels van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de ingeschreven leden:

Het lidgeld bedraagt dit jaar €40.

Hiervan gaat €34 naar Scouts en Gidsen Vlaanderen (verzekering, ...) en zijn €6 groepskosten (afbetalen lokalen, verwarming, water, herstellingen, spelmateriaal).


Het rekeningnummer is BE95 0682 0930 0058, gelieve de tak en de naam van je zoon bij de overschrijving te vermelden.
Via heel wat mutualiteiten krijgt u nog een deel van dit bedrag terug. Raadpleeg hiervoor zeker uw mutualiteit!