Energieambassadeurs

Als scouts brengen we veel tijd door in de natuur! We bouwen kampen, organiseren een vlottentocht of trekken door bossen en velden op 2-daagse! De natuur is een heel grote speeltuin die we helemaal gratis krijgen! Maar hoe dragen we nu best zorg voor onze planeet opdat we nog heel lang kunnen genieten van al dat moois?

Enkele jaren geleden gingen we samen met de provincie Oost-Vlaanderen aan de slag om ook ons steentje bij te dragen aan een gezond milieu! Onze leden staken toen zelf de handen uit de mouwen en ook de VZW ging volop aan de slag om onze voetafdruk te verkleinen. We proberen ook jullie op de hoogte te houden van al onze acties, zodat jullie ook thuis hopelijk ons voorbeeld kunnen volgen.

Onze vzw is volop bezig met het energieverbruik van de scouts in kaart te brengen. We analyseren constant hoe we meer energie kunnen besparen en installeerden zelfs al zonnepannelen. Zo kunnen we zelf een deel van onze eigen elektriciteit maken zonder het milieu te belasten.

Natuurlijk kunnen onze zonnepanelen ons niet altijd meteen van stroom voorzien. Daarom startten we dit project met de zoektocht naar een leverancier van groene stroom! Na een lange zoektocht kwamen we uit bij ecopower! Zij kregen als een van de enige een score van 5/5 van greenpeace. We kochten ondertussen zelfs een aandeel van deze coöperatieve en kunnen binnenkort genieten van (goedkope) groene stroom!

Geïnteresseerd in een van onze acties en wil je meer info? Of heb je goede ideeën die ons kunnen helpen nog meer CO2-uitstoot te voorkomen? Dan mag je zeker mailen naar lokaal@sint-kristoffel.be.

Klimaat Gezond